Branza dulce cu gris si smantana...o varianta destul de sanatoasa de cina pentru copiii mei. Papanasii se fac destul de usor si rapid...se pastreaza bine la frigider si pot fi serviti atat la cina, cat si la micul dejun.
Ingrediente
400g branza vaci
150 gr gris
1 lingura fructoza
1 esenta vanilie
2 oua mici
50 gr unt
100 gr pesmet
2 linguri zahar brun
Preparare
Branza se freaca cu furculita si se adauga treptat grisul, amestecand in continuu. Se adauga apoi vanilia, zaharul, ouale unul cate unul. In functie de tipul branzei (mai mult sau mai putin zemoasa, cremoasa) amestecul poate fi mai moale (caz in care adaugam mai mult gris) sau mai tare (suplimentam cu un ou). Aluatul trebuie sa fie suficient de tare cat sa poata fi facut bilute cu mainile.
Intre timp se pune apa la fiert si intr-o tigaie larga se topeste untul si se prajeste la foc mediu, pesmetul. Cand devine auriu se adauga zaharul si se ia de pe foc.
Cu mainile umede se modeleaza chiftelute mici din amestecul de branza, care se aseaza pe o farfurie.
Cand apa a dat in clocot se da focul pe minim si cand aceasta nu mai clocoteste se adauga papanasii, pana se tapeteaza fundul oalei cu ei. Papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata. Se scot cu o paleta cu gauri si se rostogolesc in tigaia cu pesmet, pana se acopera in intregime cu pesmet.
Se servesc cu smantana si gem de fructe de padure sau miere, sirop agave.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu