marți, noiembrie 2

Tocanita de mazare

Daaa...pentru ca nu pot sa scap de traditional si sotului meu ii place foarte mult....fac si tocanita de mazare. Sunt mici modificari in ceea ce priveste metoda de preparare: nu folosesc ceapa calita, nu prajesc carnea, si nu fierb foarte tare legumele (boabele de mazare si morcoveii trebuie sa nu se sfarame, sa ramana intacti chiar daca amestecam).



1 cutie pulpe inferioare de pui (6 buc.) sau aripioare (10 buc)
sare, piper
300-400g mazare boabe congelata
1 punga morcovi mici congelati
2 linguri ulei de masline
700 ml bulion de casa
2 foi dafin
1 pumn marar

Se incinge cuptorul la 230C. Pulpele de pui se spala, se freaca cu sare, piper si se pun intr-o tava de teflon cu capac la cuptor sa se prajeasca in suc propriu (mai bine de 1 h).
Intr-o cratita mai mare se incing 2 linguri de ulei de masline peste care se toarna mazarea + morcoveii si se tin la foc mare 3 min, amestecand in continuu. Peste legume se pune bulionul, foile de dafin, sare, piper si un pumn de marar tocat marunt. Se acopera si se pune la fiert la foc mic.
Dupa ce a fiert mazarea se adauga peste ea pulpele de pui bine facute. Se amesteca si se mai tin impreuna pe foc 3-4 minute.

De ce am ales mazarea?
Iata cateva motive:

Mazarea are o combinaţie inedită de elemente nutritive. Datorită amestecului de vitamine B1, B2, B6 şi C precum şi a conţinutului de fier constituie un medicament împotriva oboselii, a anemiei, a problemelor cu învăţatul, şi a funcţionări slabe a sistemului imunologic imunitar al organismului.

•Bogata in fibre, vitamina A, B3, B6, C, K, folati, fier, zinc, fosfor, mangan, magneziu, potasiu, proteine.
•Continutul de fibre o face utila in „curatarea” intestinelor. Contine beta-caroten si luteina, benefice pentru sanatatea ochilor.
•Eficienta in anemie, datorita fierului.
•Combate oboseala, contribuie la intarirea sistemului imunitar.

Sursa:
http://www.nutritie-sanatoasa.ro/articol/Legume,Fructe/Legume/854/Mazarea

Niciun comentariu: