Vai dar ce mai bunatateee! Nu mi-as fi imaginat ca o fasolica poate fi atat de delicioasa. Mie nu imi place fasolea alba cu ciolan de exemplu si nici ciorbica de fasole....gustul si mirosul fasolei mi se pare prea puternic.
Dar aceasta reteta ii da fasolei o cu totul alta aroma...care imi place taree. Felicitari doamnelor care au preparat-o si mi-au facut-o accesibila (http://www.e-retete.ro/retete/quesadilla-cu-fasole). Mai jos am copiat reteta pentru voi dar am dublat cantitatile...ies practic 2 portii mari mari sau 4 portii normale (eu propun sa consideram 4 portii normale si sa nu mai mancam asa de mult la o masa).
Ingrediente
4 tortilla (sau lipii mici)
100 gr cascaval razuit (din cel care se topeste usor)
o conserva fasole rosie 400g (sau fasole in sos chilli daca nu aveti copii carora sa nu le placa mancarea picanta sau chiar fasole alba)
1/2 conseva porumb dulce
2 fire ceapa verde
un strop de ulei
Preparare
Ungem o tigaie in care incape lipia cu un strop de ulei. Cand e incinsa tigaia dam focul la minim.
Se pune o lipie in tigaie si se prajeste pe ambele parti, intorcandu-o la interval de 10 secunde de catve ori, pana simtiti ca incepe sa fumege un pic, cam de 5-6 ori.
Se presara jumatate din cascaval, in strat subtire, lasand marginea libera (2cm) ca sa nu ajunga pe tigaie, altfel cascavalul se arde sau se va scurge afara pana la sfarsit.
Puneti fasolea peste cascaval.
Presarati porumbul si ceapa tocata rondele.
Presarati restul de cascaval.
Acoperiti totul cu o alta lipie, si apasati cu mana.
Intoarceti quesadilla (se intoarce usor) si se mai lasa si pe cealalta parte 2-3 minute, pana simtiti iar ca fumega putin.
Se scoate din tigaie, se taie in 6 si se serveste simpla, cu guacamole, smantana sau pico de gallo.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu