luni, noiembrie 1

Spaghette cu dovlecei si rosii

Cand vi acasa obosita si nu mai ai chef de nimic, in nici un caz sa te apuci de gatit, iata totusi o reteta mega rapida de spaghette - 10 min timpul total de lucru. Reteta ii apartine in totalitate lui Jamie si am decis sa o traduc si sa vi-o impartasesc si voua.



Ingrediente:
1 cutie spaghette (400g) - dar preferabil paste integrale (pot fi chiar melcisori din secara, orz, grau integral)
3 dovlecei verzi tineri
16 rosi cherry taiate in jumatati
4 buc. usturoi
1 pumn busuioc taiat marunt
1 lingura ulei de masline
sare, piper
branza parmesan (optional)

Puneti spaghettele la fiert conform instructiunilor de pe pachet.
Dovleceii se spala bine, se curata partial de coaja (o fasie curatata, una cu coaja) si se taie cubulete cu latura de 1,5-2cm. Dovleceii se prajesc cateva minute la foc mare (fara a-i inmuia prea tare) intr-o tigaie cu fundul gros cu o lingura de ulei de masline. Apoi se adauga jumatatile de rosii si usturoiul taia fideluta si se mai tin la foc mediu, aprox 1 min. Se asezoneaza cu sare si piper.
Spaghetele se scurg de apa si se adauga peste legume, se mai stropesc cu putina apa si se adauga un pumn de busuioc.
Deasupra se poate razali branza parmesan.


De ce am ales dovlecelul?
Iata cateva motive

Dovlecelul se recomanda in meniurile copiilor, persoanelor aflate in convalecenta sau ale celor cu probleme digestive. Fiind usor digerabil si continand putine calorii (o cana de dovlecel = 36 calorii), dovlecelul verde este una dintre legumele preferate de persoanele care tin cura de slabire. Atentie: numarul caloriilor creste daca adaugi branza sau daca ii prajesti... Se pot consuma si dovleceii maturi, cu conditia sa fie proaspeti, iar coaja sa nu fie rosiatica.
Leacul din... gradina! * Dovlecelul este o leguma bogata in hidrati de carbon, magneziu, potasiu, amidon, fosfor, folati, calciu. Contine multe vitamine - in special vitaminele A, B, C, E. * Datorita antioxidantilor carotenoizi contribuie la mentinerea sanatatii ochilor. * Reducere riscul de infarct si accidente vasculare cerebrale (datorita magneziului si folatilor). * Benefic in scaderea tensiunii arteriale (magneziu, potasiu). * Datorita fibrelor, previne cancerul de colon. * Rol antiinflamator in astm, osteoartrita.

Sursa:
http://felicia.a1.ro/articol_1002212/dovlecelul_-_alimentul_ideal_in_toate_sezoanele.html

Niciun comentariu: