M-am indragostit de lipii...si uite acum, sunt in tot felul de teste. O prietena mi-a spus ceva de Quesadilla cu ardei si pui la cuptor..si tot asteptand reteta de la ea...si asteptand...si iar asteptand...m-am decis sa incerc eu cate ceva.
Igrediente (2 portii)
4 lipii
100 g cascaval ras
1 ardei mare gras
2 rosii mici taiate rondele
1 dovlecel mic
1/2 piept de pui marinat la gratar
2 fire ceapa verde (Optional- le-am facut copiilor, si mi-au comentat la ceapa...cica nu miroase bineee!)
Preparare:
1. Pieptul de pui se taie felii subtiri si se marineaza 30 min la frigider intr-un sos din: 2 linguri ulei masline, 1 lingurita oregano, sare, piper, zeama de la 1/2 lamaie.
2. Intre timp dovlecelul se taie felii de 0.5 cm pe lungimea dovlecelului care se pensuleaza cu ulei de masline, se sareaza si pipareaza. Se incinge tigaia speciala de gratar si se coc feliile de dovlecel.
3. In timp ce se rumenesc dovleceii, ardeiul se curata de samburi si se taie de-a lungul in 4 felii. Ardeiul se stropeste si el cu ulei de masline si se sareaza, urmand sa se rumeneasca si el pe gratar.
4. Dupa ce s-au facut legumele, vine randul pieptului de pui sa se prajeasca la gratar. Atentie! carnea trebuie sa fie facuta dar nu prea tare (sa nu ajunga atoasa).
5. Atat legumele cat si carnea facute la gratar urmeaza sa fie taiate cubulete de cate 1,5 cm latura.
6. Se ia o tigaie de dimensiunile unei lipii mici si se incinge cu o lingura de ulei de masline. In tigaie se aseaza asa: o lipie, un pumn de cascaval ras, cubuletele de dovlecel, de ardei, de piept de pui, feliile de rosii, inca un pumn de cascaval si din nou o lipie. Se tine pe foc mic 2-3 min (atentie sa nu se arda) dupa care se intoarce pe partea cealalta si se prajeste din nou 2-3 min.
Se scoate pe un fund de lemn, se taie in 8 bucati si se serveste calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu