Ati auzit de vreun copil care sa manance cereale integrale la micul dejun? Al meu copil o face.... dar cu un mic ajutor din partea ciocolatei amarui. In fiecare weekend ii pregatesc la micul dejun reteta de mai jos si strecor acolo putina ciocolata amaruie (85% cacao) sau pudra de roscove povestindu-i ca e o "nebunie de budinca".
2 portii:
1/2 cana seminte de hrisca
1 lingura fulgi ovaz
1 lingura fulgi amaranth
2 cani lapte ( laptele de vaca poate fi inlocuit cu lapte de soia, aroma de vanilie sau ciocolata)
indulcitor - esenta stevie (dupa gust, la cantitatile de mai sus 4 picaturi ajung)
1 lingura stafide
scortisoara sau cacao/pudra roscove/ciocolata amaruie (85%cacao)
Semintele de hrisca se spala bine sub jet puternic de apa, se curata de impuritati si se pun la inmuiat in 1 cana lapte (la frigider) cu o seara inainte. Tot atunci adaugam si fulgii de amaranth si fulgii de ovaz. Daca trebuie sa preparati urgent aceasta reteta puteti fierbe semintele de hrica 6-8 min in apa, dupa care le strecurati si le amestecati cu laptele.
Dimineata se incalzeste a doua cana de lapte, se adauga stafidele cand laptele e fierbinte si se toarna peste combinatia din frigider.
In functie de preferintele copilului puteti adauga un praf de scortisoara sau de cacao, sau chiar ciocolata amaruie (85% cacao preferabil deoarece are continut scazut de zahar).
De ce am ales Hrisca?
Informatii nutritionale http://www.sanatatea.com/art/alimentatie/4196-hrisca-si-proprietatile-ei.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu