De multe ori fetita mea imi refuza pestele sau carnita de pui, iar singurul mod prin care o pot pacali sa manance este sa inmuiem soldateii de carnita intr-un delicios sos dulce de mere, bogat in vitamina C.
Ingrediente:
sucul si coaja razalita a 2 portocale mari
sucul si coaja razalita a unei lamai
6-8 mere dulci (galbene) decojite, curatate de samburi si taiate in 4 buc.
6-8 mere dulci (rosii) decojite, curatate de samburi si taiate in 4 buc.
100 g zahar brun
4 linguri unt
2 lingurite scortisoara
Incingeti cuptorul la maxim.
Intr-o tava de iena turnati sucul si coaja razalita marunt de la portocale si lamaie, apoi adaugati toate bucatile de mere curatate si decojite. Pastrati cojile a 2 mere rosii si acoperiti cu ele toata compozitia. Adaugati apoi zaharul, untul si scortisoara. Coaceti la foc mic aprox. 1 1/2 h, pana se inmoaie bine merele, apoi aruncati cojile de mar si pasati cu mixerul intreaga compozitie pana devine cremoasa si pufoasa. Se poate servi cald sau rece, ca si garnitura la fripturi, peste.
De ce am ales Merele?
Iata cateva motive:
VITAMINE:
Vitamin A - 73 IU
Vitamin C - 9 mg
Acid folic (important during pregnancy) - 4 mcg
Vitamin E - .66 IU
MINERALE:
Potassium - 158 mg
Calcium - 9.5 mg
Phosphorus - 9.5 mg
Magnesium - 7 mg
Selenium - .4 mg
Also contains small amounts of iron, manganese, copper and zinc.
Sursa:
http://www.wholesomebabyfood.com/applebabyfoodrecipes.htm
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu