Iata un fel sos chinezesc cu piept de pui care este extrem de rapid de preparat, iar ingredientele sunt usor de gasit in orice supermarket. Este o mancare usoara care combina pieptul de pui cu ardeii, ananasul si sucul de rosii iar copiii o manaca cu mare drag. Aceasta reteta este o alternativa buna oricarei tocanite.
Ingrediente:
1 piept mare de pui
2 ardei grasi verzi (se pot folosi si ardeii rosii, dar parca cei verzi ii dau un gust mai bun)
1 ananas copt
3 linguri alune caju (optional)
1 lingura ulei de masline
Sosul dulce-acrisor:
800 ml suc de rosii (preferabil bulion de casa sau conserva din pasta de rosii - atentie! sa contina doar rosii, sare si apa)
100 ml sos soia (marca Fuchs e fara conservanti)
3 linguri otet balsamic
3 linguri malai
2 linguri miere de albine
Pieptul de pui se spala, se curata de pielita si se taie cubulete cu latura de 2 cm. Se pune intr-un wok si se caleste la foc mare cateva minute (fara adaos de ulei), amestecand in continuu pana lasa zeama. Se strecoara si se pune deoparte (aruncam zeama lasata).
In aceeasi tigaie se pun la foc mare in o lingura de ulei de masline, ardeii taiati cubulete (2 cm latura) aproximativ 2-3 minute. Se scot si ardeii si urmeaza ananasul taiat cubulete sa fie prajit usor la foc mare. Cand e gata ananasul se adauga peste el ardeii si pieptul de pui.
Se prepara sosul amestecand intr-un vas inalt sucul de rosii, cu sosul de soia, cu otetul balsamic, cu malaiul si cu mierea.
Sosul se varsa peste carne si se tine wok-ul pe foc 3 minute dupa ce a inceput sosul sa fiarba, amestecandu-se in permanenta.
Puiul se serveste cu garnitura de orez integral preparat simplu, doar cu sare.
De ce am ales ardeii verzi?
Iata cateva motive:
Ardeiul gras verde are de doua ori mai multa vitamina C decat citricele, iar ardeiul rosu iute contine cu 330% mai multa vitamina C decat o portocala. Ardeiul mai contine folati si potasiu, vitamina B6, A si E. Ardeiul verde este o sursa buna de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamina, niacina si acid folic. Ardeiul rosu este mai sanatos decat cel verde, el continand o cantitate de vitamine A si C de doua ori mai mare.
Sursa:http://felicia.a1.ro/da_Nutritie-Ardeiul_are_mai_multa_vitamina_C_decat_citricele_1002357.htm
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu