Un sufleu de broccoli delicios, perfect pentru faza 2 din cadrul dietei Atkins....care contine putin carbohidrati si multe fibre si proteine.
Ingrediente:
1 broccoli
2 linguri unt topit (sau ulei de masline)
sare, cimbru
6 oua
piper
80 g smantana
50 g telemea vaci sarata
100 g cascaval (sau mozzarela)
Necesar:
hartie de copt
tava teflon (de pizza sau chec)
Broccoli se spala sub jet puternic de apa, se desface in florete care se stropesc cu ulei de masline (unt topit) si peste care se presara sare si cimbru. Brocolli se coace la cuptor - la foc mediu- intr-o tava plata de teflon acoperita cu hartie de copt...(aceasta varianta este OK doar pentru cuptorul electric. Pentru cuptorul cu gaz, va recomand sa opariti cateva minute broccoli-ul in apa clocotita)
Intre timp se bat ouale cu mixerul, se pipareaza si se incorporeaza usor smantana, branza de vaci si cascavalul (branza mozzarela) razalit pe razatoarea mare.
Cand broccolii este aproape gata se scoate de la cuptor, se rastoarna peste oua si se arunca hartia de copt. Tava de tapeteaza cu putin unt si faina de soia si se toarna compozitia. Se da la cuptor pana se intaresc ouale.
De ce am ales Broccoli?
Este o leguma care ofera o nutritie exceptionala si ajuta la mentinerea unei vieti sanatoase si longevive. Broccoli este o sursa excelenta de vitamina A, B2, acid folic si vitamina C (de 2 ori mai multa vitamina C decat intr-o portocala) si bogata in fier si potasiu.Sursa:http://sanatate.acasa.ro/dieta-nutritie/broccoli-leguma-miraculoasa-52.html
Este o leguma cu un continut crescut de calciu, aproape un echivalent al laptelui in alimentatie. Contine seleniu si compusi cu sulf, cu importante efecte antioxidante si anticancerigene. Contine de asemenea un compus fitochimic (sulforaphane) care distruge o bacterie – Helicobacter pylori – raspunzatoare de aparitia gastritei si a ulcerelor gastrice. Acest compus impreuna cu altii – indoli – au proprietati importante anticancerigene utile in prevenirea cancerului de san, cancerului gastric, a melanomului malign, a leucemiilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu