luni, noiembrie 1

Tocanita de fasole rosie



Pentru ca mie nu imi place fasolea alba am gasit o varianta mai placut mirositoare si mai usoara: aceasta tocanita de fasole rosie.
Daca nu puteti manca nimic fara carnita, aidoma sotului meu, puteti adauga in aceasta reteta cubulete de piept de pui gatite in stil stir -fry.

Ingrediente:
o conserva mare fasole rosie (atentie, conserva trebuie sa contina doar fasole, apa, sare)
2 ardei rosii
1 ceapa rosie
4 rosii decojite, taiate marunt
2 linguri oregano
1 lingura cimbru
1/2 lingurita chili (optional pentru copii)
1 lingura ulei masline
sare, piper

Ceapa se taie rondele subtiri. Ardeiul se taie fasii subtiri, nu foarte lungi. Intr-o tigaie cu fundul gros se incinge o lingura de ulei de masline si se calesc la foc mare ceapa si ardeiul aprox. 2 min. Apoi se adauga rosiile si sucul lor, toate condimentele si se fierb 5 min. Se adauga fasolea rosie scursa de zeama si clatita si se mai tine pe foc 3-5 min.

De ce am ales fasolea rosie?
Iata cateva motive:

Glucidele conţinute de fasolea cu boabe roşii fac parte din categoria zaharurilor „bune”, care nu influenţează în mod negativ valorile glicemiei, aşa cum se întâmplă în cazul altor alimente bogate în carbohidraţi.
Fasolea boabe de culoare roşie este o sursă valoroasă de vitamine, cum sunt A, C, E, K, PP, vitaminele din complexul B şi de minerale (potasiu, seleniu, calciu, fier).
„Fasolea roşie conţine fibre de cea mai bună calitate. Două linguriţe de fasole roşie vă oferă de patru ori mai multe fibre decât o felie de pâine integrală”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. S-a constatat şi faptul că, la consumatorii de fasole roşie, riscul de a face cancer de colon, de sân sau de a suferi de o boală cardiacă este redus.

Sursa:
http://www.ecomagazin.ro/fasolea-rosie-sursa-bogata-de-fibre/

Niciun comentariu: